Originele kerstpakketten voor je personeel

originele kerstpakketten voor je personeel

Het is weer zo ver: kerst komt er weer aan. Kerst brengt vaak een hoop vreugde en gezelligheid met zich mee, maar voor jou als werkgever kan dit ook een stressvolle periode zijn. Het bedenken van een kerstpakket voor je personeel kan namelijk behoorlijk lastig zijn. Hieronder geven wij je een aantal ideeën voor het schenken van een origineel kerstpakket.

Benader een online shop

Dit is misschien een beetje een slap begin, maar als je geen zin of geen tijd hebt, of je weet gewoon écht niet wat je je personeel moet geven, kun je altijd nog een webstore benaderen. Er zijn een hele hoop webstores die gespecialiseerd zijn in het maken van kerstpakketten. Je geeft gewoon je budget door en de webstore maakt er dan iets leuk van. Zo is HUMK bijvoorbeeld geweldig in het samenstellen van originele kerstpakketten. Als je hieronder niks leuks tegenkomt, kun je altijd dat nog proberen.

Ga voor duurzaam

Je bent het praten over duurzaamheid misschien helemaal beu, of je vind het hartstikke belangrijk en je kunt er niet over ophouden. Voornamelijk wanneer je bij die laatste groep hoort is het leuk om een duurzaam cadeau te geven. Je kunt dan denken aan het investeren in duurzame initiatieven zoals doneren aan het WNF, aan Greenpeace of aan Milieudefensie. Wanneer je echt een cadeau wilt geven kun je bijvoorbeeld gaan voor shampoo bars, dit zijn zeepjes zonder plastic, of een duurzaam voedselpakket met boter zonder palmolie en vegetarische, biologische snacks.

Doe een ervaring cadeau

Ervaringen zijn bijna altijd een goed cadeau. Ze zorgen voor herinneringen en als het goed is heeft je personeel hier een dagje veel plezier van. Geef ze bijvoorbeeld een cadeaubon voor een high tea, een klimbos of de bioscoop. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Een leuke verzorgingsbox

Geef je personeel iets om zichzelf lekker mee te verwennen. Denk eens wat verder en ga bijvoorbeeld voor de vrouwen voor een leuk sieraad en, voor de mannen voor bijvoorbeeld een baardverzorging set. Natuurlijk zijn lekker geurende zeepjes, scrubs, kaarsen en crèmepjes ook altijd leuk. Let er dan wel een beetje op dat je het voor de mannen wel een beetje mannelijk houd. Over het algemeen zijn mannen namelijk niet gek op verschillende soorten crèmes, zeepjes en gelletjes.

Ga voor spelletjes

Niets is leuker dan het samen spelen van spelletjes. Daarom kan het een goed idee zijn om, in plaats van een voedselpakket, een box met verschillende spelletjes cadeau te doen. Ga voor leuke, simpele spelletjes die van elkaar variëren, zo zit er voor iedereen wel iets leuks in.