De 5 populairste kerstdiners

De 5 populairste kerstdiners

De kerst staat voor de deur en dat wordt weer kokkerellen geblazen! Voor iedereen die niet uiteten gaat tijdens de gezelligste dagen van het jaar, maar thuis in de keuken gaat staan, is het weer een hele opgaaf om een kerstdiner te kiezen: maar wat schotel je je gezin, vrienden en/of familie voor tijdens de kerstdagen? Hieronder de vijf populairste kerstdiners allertijden. Daarnaast kijken we ook kort naar de populariteit van de kerstboxen. Dit zijn complete maaltijdboxen voor een onbezorgd kerstdiner met het hele gezin.

1. Gourmetten

De onbetwiste kerstmis nummer 1: gourmetten. Of je nu met dertig vrienden of met z’n tweeën bent: gourmetten is altijd gezellig. Het leuke is natuurlijk ook dat gourmetten zo gezond of ongezond is als je wilt: je kan alles op de gloeiende plaat gooien waar je zin in hebt.

2. Fonduen

Een goed alternatief voor de gourmetters onder ons: fonduen. Je kunt kaasfonduen en je kunt chocoladefonduen. Gezond is anders, maar lekker is het sowieso wel!

3. Gebraden kalkoen

Niet alleen in films populair, maar ook in het echt: kalkoen. Of beter nog: gevulde kalkoen. Je kunt je kalkoen vullen met bijvoorbeeld heerlijk gekruid gehakt of malse stukjes kip. Of alleen met groenten natuurlijk, dat is ook heerlijk!

4. Konijn

Een typisch stukje veel wat bijna alleen met de kerst gretig aftrek vindt: konijn. En of het lekker is? Tja, het lijkt wat op kip vinden sommigen. Heb je zelf geen idee omdat je het nog niet gegeten hebt? Dan is het wellicht een tip voor de komende december feestdagen?

5. Zalm

Wat minder typisch kerst dan de overige hierboven genoemde kerstgerechten, maar wel erg populair tijdens de kerstdagen: zalm. Zalm kun je eten in blokjes, als filet, gerookt, enzovoorts.

Zo. Gratis inspiratie voor je kerstdiner, voor het geval je nog niet wist wat je je gasten voor gaat schotelen. Vind hier meer inspiratie voor de lekkerste kerstrecepten, inclusief voor- en nagerechten en amuses. Kleed je tafel nog wat leuk aan met wat sfeervolle kerstkaarsjes en een sjieke damasten tafelkleedje en geniet van je kerstmaal… een kerstmaal waar geen restaurant tegenop kan.

Bonustip: een compleet verzorgde kerstbox

Een andere handige tip is het bestellen van een kerstbox. Dit is een complete box met daarin alle ingrediënten en recepten voor een volledig 3-, 4-, of zelfs 5-gangen diner. Je ontvangt dus allerlei vrolijke producten waarmee je zelf een kerstmaaltijd klaarmaakt. Groot voordeel van deze kerstboxen is dat je al veel kunt voorbereiden. Je kunt dus de dag voor kerst al veel klaarmaken zodat je met 1e of 2e kerstdag er bijna geen omkijken meer naar hebt. Familie en vrienden zullen versteld staan!